Naiste kondoom – mis see on ja kuidas kasutada?

Naiste kondoom – mis see on ja kuidas kasutada?

Naiste kondoom – mis see on ja kuidas kasutada?

Enne kui rääkida naiste kondoomi kasutamisest, tuleb esmalt selgeks teha, mis see üldse on!

Naistekondoom on alternatiiv tavalistele kummidele. Nii nagu tavalised preservatiivid, kaitseb ka naiste kondoom soovimatu raseduse eest, seksuaalsel teel levivate haiguste kui ka HIV vastu. Meestele ja naistele mõeldud kummide erinevus seisneb selles, et kui esimene asetatakse vahekorra ajal kõvastunud peenisele, siis viimane tuleb asetada naise tuppe ja seda võib teha maksimaalselt kaheksa tundi enne vahekorda. Nii nagu enamus meeste kumme, on ka kondoomid naistele libestatud.

Kaitsevahend ise näeb välja kui väike kotike, võiks öelda, et natukene lotendav ja mitte kõige ilusam. Sellegi poolest on ta suurepärane alternatiiv ja õigesti sisestatult annab isegi suurema kontrolli ning kindluse kui tavakondoom. Uuringud on näidanud, et naistekondoomi kasutavad naised naudivad seksi rohkem, kuna nad omavad täielikku kontrolli soovimatu raseduse ja suguhaiguste osas.

Kaitsevahendi mõlemas otsas - nii avatud kui suletut otsas on rõngas. Suletud otsas ehk põhjas asuv rõngas aitab paremini kondoomi tuppe sisestada. Avatud otsas olev rõngas peab jääma tupeavale ning see kindlustab, et preservatiiv vahekorra ajal tuppe ära ei kaoks.

Kumme on üsna lihtne kasutada, kuid selle esmakordne paigaldus nõuab veidi harjumist ja harjutamist. Kui järgida samm-sammult juhendit, siis võid olla kindel, et kumm on õigesti paigaldatud ja saad intiimsemaid hetki muretult nautida.

Naiste kondoomi kasutamine samm-sammult

1. Ava ettevaatlikult pakend ning võta kumm pakist välja.

2. Nii nagu tavalisel preservatiivil, on ka naiste kondoomil kaks otsa, üks avatud ja teine suletud. Suletud ots tuleb sisestada tuppe nii kaugele kui võimalik.

3. Sisestamiseks suru sisemine ring kokku, et oleks mugavam. Kondoomi sisestamine on väga sarnane tampooni kasutamisega.

4. Kasutades oma sõrme, suru kumm tuppe nii sügavale kui võimalik kuni emakakaelani välja. Sisemine ring avaneb tupes.

5. Kontrolli, et kondoom oleks õigesti paigaldatud. Alumine avatud rõngas peab jääma tupest välja ning asetuma tupeavale (jah, see võib näha välja veidi naljakas, kuid välimine rõngas aitab hoida kaitsevahendit paigal ning kaitseb sind seksuaalsel teel levivate haiguste eest).

6. Kui preservatiiv paigas, siis naudi oma partneriga intiimseid hetki. NB! Selleks, et saaksite nautida eelmängu mõnusid, sisesta kondoom varem (võid seda teha kuni 8 tundi enne vahekorda).

7. Pärast vahekorda, suru välime rõngas kokku ja keera ring peale, et seemnevedelik välja ei pääseks. Eemalda kondoom.

8. Kuna kaitsevahend on mõeldud ühekordseks kasutamiseks, siis viska see prügikasti.

 

Naistekondoomid on disainitud küll vaginaalseks kasutamiseks, kuid on raporteeritud juhtumeid ka kondoomi anaalsest kasutamisest. Paigaldamine anaalseksi puhul käib samamoodi nagu juhendis kirjas...

Lihtsalt auk on teine.

NB! Ära kasuta meeste kondoomi koos naistekondoomiga. Õigemini ära kasuta üldse topelt kumme (jah, mõned inimesed arvavad, et topelt kondoom tähendab topelt kaitset), tegelikult tekib hõõrdumine, mis võib viia ühe või mõlema kondoomi purunemiseni. Ja seda sa ju ei tahaks?!

Kui sul tekkis huvi ja tahaksid proovida naistekondoomi, siis loe rohkem Pasante naiste kondoomi kohta. Suure eelis Pasante naistekondoomidel on ka asjaolu, et need on lateksivabad. Seega, kui oled lateksile allergiline või ei soovi lateksit kasutada, siis proovi järele.

Piltide allikad: https://www.cdc.gov/condomeffectiveness/Female-condom-use.html